华人博彩 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高三阅读理解解析The Nazca Lines are a series of large

时间:2018-04-14 19:16  作者:David  来源:本站整理

本文地址:http://www.lili1989.net/new/76227/
文章摘要:高三阅读理解解析The Nazca Lines are a series of large,不按时凉子放鹰逐犬,刘志华手机充值高傲自大。

The Nazca Lines are a series of large ancient geoglyphs (地画)in the Nazca Desert, in southern Peru. It is ranging from geometric patterns to drawings of different animals and stylized human-like forms. The ancient lines can only be truly taken in from high in the air, leaving generations puzzled as to how these precise works could have been completed long before the documented invention of human flight.

The Lines were first spotted when commercial airlines began flying across the Peruvian desert in the 1920’s. Who built them and what was their purpose? Are they roads, star pointers, maybe even a gigantic (庞大的)map? If the people who lived here 2,000 years ago had only a simple technology, how did they manage to construct such precise figures? Did they have a plan? These markings are like a vast puzzle.

The Nazca Lines are the most outstanding group of geoglyphs in the world. There are also huge geoglyphs in Egypt, Malta, United States (Mississippi and California), Chile, Bolivia and in other countries. But the Nazca geoglyphs, because of their numbers, characteristics, dimensions and cultural continuity as they were made and remade throughout a certain history period, form the most impressive archeological (考古学的)group.

The Nazca plain is unique for its ability to preserve the markings upon it, due to the combination of the climate (one of the driest on Earth, with only twenty minutes of rainfall per year) and the flat, stony ground which minimizes the effect of the wind at ground level. With no dust or sand to cover the plain and little rain or wind to erode (腐蚀)it,华人博彩:lines drawn here tend to stay drawn. These factors, combined with the existence of lighter-colored subsoil beneath the desert surface, provide a vast writing pad that is suited to the artist who wants to leave his mark eternal.

32. What can we know about the Nazca Lines from the first two paragraphs?

A. They were built as a big map.

B. They were formed by nature.

C. They are ancient lines in caves.

D. They are huge markings in a desert.

33. How many factors make the Nazca Lines the most impressive?

A. One. B. Two. C. Three. D. Four.

34. Why are the Nazca Lines well preserved?

A. Because of the wind at ground level.

B. Because of the existence of soft soil.

C. Because of the climate and geography.

D. Because of the large size of the Nazca plain.

35. What does the underlined word “eternal” probably mean?

A. Non-stop. B. Ever-lasting. C. Real-life. D. High-end.


答案

【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了纳斯卡(秘鲁)地画的情况。
32.D【命题立意】推理判断题。考查考生根据所读内容作出判断和推理的能力。
    【试题解析】根据第二段中“The Lines were first spotted when commercial airlines
   began flying across the Peruvian desert in the 1920’s.”,可知答案为D。
33.D【命题立意】细节理解题。考查考生理解文中具体信息的能力。
    【试题解析】根据第三段中“because of their numbers, characteristics, dimensions and  
                 cultural continuity”,可知答案为D。
34.C【命题立意】细节理解题。考查考生理解文中具体信息的能力。
【试题解析】根据最后一段中“The Nazca plain is unique for its ability to preserve the markings upon it, due to the combination of the climate (one of the driest on Earth, with only twenty minutes of rainfall per year) and the flat, stony ground which minimizes the effect of the wind at ground level.”,可知答案为C。
35.B【命题立意】推断词义题。考查考生根据上下文推断单词和短语含义的能力。
    【试题解析】根据本段讲述的内容为地画能长期保存的原因可知,这些因素使艺术家的地画永恒,可知答案为B。

华人博彩高三 解析 阅读理解