华人博彩 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高三阅读理解解析Kyle is my big brother For eighteen years

时间:2018-04-14 12:42  作者:David  来源:本站整理

本文地址:http://www.lili1989.net/new/76225/
文章摘要:高三阅读理解解析Kyle is my big brother For eighteen years,财团法人蔚蓝网络枕席还师,网页代码忿火中烧串联词。

 

Kyle is my big brother. For eighteen years, I felt that Kyle was my enemy. In fact, I found it ridiculous that people thought older brothers looked out for their sisters, protected them and fought off their sisters’ bullies. Huh? My brother was the bully (恃强凌弱者).

When we were little, his fights with others caused my only black eye, cuts in my lips and even a nosebleed or two. I often wished I were an only child!

Time flew. We ended up attending colleges two thousand miles apart, yet, strangely, that’s when we began communicating. Through e-mail, we kept in constant touch. Mostly I complained about serious homesickness, impossible roommates, difficult classes, and... dating. I felt I lost myself. At a particularly low time, I cried to Kyle about my injured confidence, my broken heart, and the particular jerk (蠢人)who broke it.

And that’s when the package arrived.

“What’s this?” I thought as I tore into it. The box revealed a sweatshirt. “Phi Delta Theta?” That’s Kyle’s frat (兄弟会).Kyle was the president of the frat house. Why would he send this? I put it aside and dug deeper. A pile of letters. And they were all addressed to me. I opened the one on top.

“Katrina,"it said, ‘"your brother showed me your picture and I think you’re awesome and beautiflil.” I rolled my eyes. “Yeah,sure.” I opened another letter. And another. Eighteen in all.

Each one was from a different guy. They complimented (恭维)me. They invited me on dates. And they tried to convince me to make a trip out to Knox College and meet them.

I loved it. I didn’t care about the motive. And mostly, I loved the idea that my big brother had pulled it off (做成).I picked up the phone.

“Kyle,the box came and I can’t believe what you did.” But Kyle wasn’t accepting compliments. “Oh,"he said, “I was just tired of reading your complaints.”

Big brothers, I decided, really did protect their sisters. And mine fought off the biggest bullv I'd ever met. Now I return to my true self, flill of confidence.

24. Why did the author call Kyle her enemy?

A. He had many fights with her.

B. He couldn’t fight off her bullies.

C. He looked after and protected her.

D. His fights caused her to suffer a lot.
25. Why did the frat guys write to the author?

A. They had mercy on her.

B. They tried to cheer her up.

C. They were struck by her beauty.

D. They wanted to compliment her.

26. What does the underlined part in the last paragraph refer to?

A. My self-doubt. B. My homesickness.

C. The particular jerk. D. The challenging classes.

27. What’s the author’s purpose in writing this passage?

A. To share her childhood experience.

B. To complain about her biggest bully.

C. To show her brother’s protection for her.

D. To introduce her adjustment to college life.

2018长春三模答案汇总
华人博彩

答案

【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了作者的哥哥儿时经常给她带来麻烦,但却在作者大学期间迷茫困惑的时候,帮助其重拾信心的故事。
24.D【命题立意】推理判断题。考查考生根据所读内容作出判断和推理的能力。
【试题解析】根据第二段中“his fights with others caused my only black eye, cuts in my
            lips and even a nosebleed or two”,可知答案为D。
25.B【命题立意】推理判断题。考查考生根据所读内容作出判断和推理的能力。
【试题解析】根据第七段中“They complimented (恭维) me. They invited me on dates.
  And they tried to convince me to make a trip out to Knox College and meet
            them.”及第八段中“I loved it.”,可知答案为B。
26.A 【命题立意】推理判断题。考查考生根据所读内容作出判断和推理的能力。
【试题解析】根据第三段中“I felt I lost myself”和“my injured confidence, my broken heart”,可知答案为A。
27.C 【命题立意】写作意图题。考查考生理解作者意图、观点和态度的能力。
【试题解析】根据篇章讲述的是儿时经常给自己带来麻烦的哥哥,在我大学迷茫失落期间,帮助我重拾信心的故事,可知答案为C。

TAG标签阅读理解 解析 高三